Safe Water Sports

Πέμπτη 15/03/18 16:51

Safe Water SportsΚάθε Παιδί μια Αγκαλιά

 Ο ΑΝΤ1, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας, έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει ενεργά δεκάδες Οργανισμούς που διακρίνονται για το ουσιαστικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό τους έργο.

Σε μία δύσκολη περίοδο, όπου τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίπτωση σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, πόσο μάλλον στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως το παιδί, ο ΑΝΤ1, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κάθε Παιδί, μία Αγκαλιά», αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες, και υποστηρίζει δράσεις οι οποίες αφορούν στο παιδί, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, για ένα καλύτερο μέλλον.

Συγκεκριμένα στηρίζει το έργο του σωματείου Safe Water Sports, όπου αφορμή για την ίδρυση της πρωτοβουλίας ήταν το θανάσιμο ατύχημα που έγινε το καλοκαίρι του 2014 στη Μύκονο, στο οποίο ένα 10χρονο Παιδί ο Μιχαήλ Πασχαλάκης, έχασε τη ζωή του όταν μαζί με φίλους έκανε ένα θαλάσσιο σπορ στην παραλία Καλό Λιβάδι.

 Έχει ως στόχο:

- Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (Ελλήνων όσο και ξένων επισκεπτών) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων.

- Την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

- Την εκπαίδευση - ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, με στόχο την διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της θάλασσας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι:

To 2017 εκπαιδεύτηκαν 37.000 μαθητές σε ολόκληρη την χώρα.

Αναλυτικά: Στον νομό Αττικής εκπαιδεύτηκαν από το Λιμενικό Σώμα - Δ/νση Λιμενικής Αστυνομίας 1.542 μαθητές Δημοτικού σε 8 δημοτικά σχολεία και 330 μαθητές Γυμνασίου.

Από το Safe Water Sports 3.500 μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα εκπαιδεύτηκαν 28.545 μαθητές σε 257 δημοτικά σχολεία και 3.324 μαθητές σε 30 γυμνάσια.

Δεκάδες άνθρωποι από όλους τους χώρους (καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, αθλητές κλπ.) συμμετείχαν στην ενημερωτική εκστρατεία του Safe Water Sports φωτογραφήθηκαν φορώντας την μπλούζα μας, δημοσιεύοντάς την ταυτόχρονα στα social media για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες.

 

Αυτό που είναι όμως περισσότερο σημαντικό είναι η διάθεση συμμετοχής και προσφοράς, ενός μεγάλου αριθμού πολιτών, οι οποίοι, ανάλογα με τις γνώσεις και την επαγγελματική τους ενασχόληση, συμμετέχουν στην υλοποίηση των δράσεων καθαρά εθελοντικά. Αυτό έδωσε στην πρωτοβουλία τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να φέρει σε πέρας ένα μεγάλο αριθμό δράσεων μέσα σε μόλις 2 χρόνια. (Ενδεικτικά: Νίκος Κακλαμανάκης, Σπύρος Γιαννιώτης, Αγγελική Καραπατάκη, Νικόλας Πλυτάς, Σοφία Παπαδοπούλου, Χρήστος Αφρουδάκης, Μαλκογεώργου, ΤσόλαΠαπάζογλου, Πλατανιώτη κ.ά.)

 

Την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, ώρα 19:00, Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Οργανισμός Safe Water Sports διοργανώνουν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Safe Water Sports και η ασφάλεια των παιδιών στο νερό”

 

Πρόκειται πραγματικά για έναν οργανισμό που επιτελεί σπουδαίο έργο και αξίζει τη στήριξη όλων μας. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τη δράση τους https://safewatersports.gr/el/