Κοινωνία

11 Ιουνίου 2024 11:26 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουνίου 2024 17:31

Δολοφονία 11χρονης - 37χρονος: Πειθαρχικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο στους δικαστές που τον άφησαν ελεύθερο

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον καθομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Δολοφονία 11χρονης - 37χρονος: Πειθαρχικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο στους δικαστές που τον άφησαν ελεύθερο
-

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο το δολοφόνο της 11χρονης διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Υπό πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν οι δικαστές που μετείχαν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, το οποίο το είχε καταδικάσει μεν για βιασμό ανηλίκου τον 37χρονο το 2020 σε 9 χρόνια κάθειρξη, όμως τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα ζήτησε την πρωτόδικη απόφαση από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ο 37χρονος δεν εξέτισε την ποινή του, αφού στην έφεση χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο, (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης).

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα.

Η δίκη του 37χρονου σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως αναβλήθηκε επειδή δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης για τον Φεβρουάριο του 2024. όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με την αποχή των δικηγόρων και προσδιορίστηκε για το 2025.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία, άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Σαντορίνη - Παναθηναϊκός: Οπαδός χτύπησε αθλητή με αμαξίδιο (βίντεο)

Κρήτη: Στην ΜΕΘ 2χρονο αγοράκι που κινδύνευσε να πνιγεί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)