Πολιτική

11 Ιουνίου 2024 09:06 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουνίου 2024 20:44

Ευρωεκλογές - Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία, άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

“Βόμβες” έριξε από τον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Βελόπουλος, κάνοντας λόγο για ντοκουμέντα που αποδεικνύουν αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Αιχμές και για τα ποσοστά κομμάτων στην επιστολική ψήφο. Γιατί είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και πρέπει να γίνουν εκλογές.

Ευρωεκλογές - Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία, άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι
-

Αίσθηση προκαλούν όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της Κυριακής, κάνοντας λόγο για αποδείξεις που έχει στα χέρια του, σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει νόθευση των αποτελεσμάτων.

Μεταξύ άλλων, όπως υποστήριξε, «θα κάνουμε ένσταση και θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε συγκεκριμένα τμήματα σε 12 περιοχές της χώρας, όπου επόπτες μας είδαν τα εκλογικά αποτελέσματα που έστειλαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Υπ. Εσωτερικών, τα έχουν βγάλει φωτογραφίες και είναι άλλα τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι οι διαφορές στα αποτελέσματα αφορούν και άλλα κόμματα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε εμμέσως λόγο για υφαρπαγή έδρας του κόμματος, λέγοντας ότι «για 2.100 ψήφους η Ελληική Λύση έχασε την τρίτη έδρα».

«Πανελλαδικά η επιστολική ψήφος ήταν στα ίδια ποσοστά με τα ποσοστά των κομμάτων σε κάθε περιοχή. Το μόνο κόμμα που έχει μεγάλη διαφορά στην επιστολική ψήφο είναι η Νέα Δημοκρατία, σε ορισμένες περιφέρειες, που είχε πχ. 27% στις κάλπες και 40% στην επιστολική. Θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε αυτές τις περιοχές», είπε ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν μας άφησαν να κάνουμε ως κόμμα έλεγχο για την επιστολική ψήφο, δεν ξέρουμε ούτε πως ήρθαν οι σάκοι ούτε τι έγινε μετά». 

Ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ακόμη πως «υπήρξε κι άλλη νοθεία. Συνέλαβαν έξω από εκλογικό τμήμα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΕΦ να μοιράζει σταυρωμένα ψηφοδέλτια και δεν έγινε τίποτα σε ότι αφορά τις ψήφους, αυτό δεν ειναι νοθεία;».

Δεν έχει νομιμοποίηση η Κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι «εθνικές εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χθες, διότι δεν έχει νομιμοποίηση η Κυβέρνηση με αυτό το ποσοστό, να έχει χάσει ένα εκατομμύριο ψήφους δεν έχει συμβεί ποτέ. Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, δεν φεύγουν όλοι οι ποδοσφαιριστές γιατί απογυμνώνεται η ομάδα, φεύγει ο προπονητής. Αν δεν πάει καλά η επιχειρηση, διώχνεις τον διευθυντή. Δεν ήταν μήνυμα αυτό που έστειλαν οι πολίτες στην Κυβέρνηση, ήταν κατραπακιά».

Κυριάκος Βελόπουλος - Καλημέρα Ελλάδα

Συνέχισε λέγοντας «Η ετυμηγορία του λαού ειναι σαφής, δεν εμπιστεύεται το πολιτικο προσωπικό, αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι πολίτες. Δεν έχουμε νομιμιποίηση ουσιαστικά ως πολιτικό σύστημα, όταν ψηφίζει το 50% του πληθυσμού και κάτω και όταν ψηφίζουν ακόμη 600.000 νεκροί που είναι στους εκλογικούς καταλόγους» και κάλεσε να τηρηθεί η νομοθεσία για την υποχρεωτικότητα της συμμετοχής των πολιτιών στις εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των εκλογών στην Θράκη, κάνοντας λόγο για πρόκληση του ΚΙΕΦ, που πρέπει να απασχολήσει όλους στην Αθήνα, λέγοντας «συνεχίζουν να προκαλούν: η επικεφαλής τους λέει ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ξέρετε τι μήνυμα ήταν αυτό από την πλευρά του Ερντογάν και της Άγκυρας;».

Για τυχόν συνέργειες στα δεξιά της ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, απαντώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου, είπε ότι το ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις Ευρωεκλογές, είναι μια παγιωμένη πλέον δύναμη του κόμματος και επανέλαβε ότι «δημιουργήθηκε ο πόλοςτης πατριωτικής διακυβέρνησης, γιατί εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και πατριδόμετρο, αν το λες, πρέπει να το κάνεις. Ο πολιτικός που αποδέχεται την Βόρεια «ψευτο»-Μακεδονία δεν μπορεί να λέγεται πατριώτης».

Σε ότι αφορά τυχόν πρωτοβουλίες του για συνεργασία με άλλα κομματα, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε «καλούμε όλους τους Έλληνες να έρθουν κοντά μας για μια καλύτερη Ελλάδα. η Ελληνική Λύση έχει πλέον ηγεμονική θέση στο πολιτικό σκηνικό και αποτελεί τον πατριωτικό πόλο για όλους τους Έλληνες. Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και γι΄αυτό απευθυνόμαστε σε όλους ανεξάρτητα της πολιτικής τους τοποθέτησης», λέγοντας για τους επικεφαλής κομματικών σχηματισμών του χώρου ότι «εμφορείται ο καθένας από αυτούς από περίεργα, ηγεμονικά ένστικτα».

Κυριάκος Βελόπουλος - Καλημέρα Ελλάδα

Για τους χαρακτηρισμούς περί ακροδεξιάς, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε «σε λίγο καιρό ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είναι ακροδεξιός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα είναι ακροδεξιός. Έχετε ακούσει την Λεπέν; Τι λέει; Κοιτάει την πατρίδα της και τον λαό της. Γιατί αυτό είναι ακροδεξιά; Πρέπει να αποδεχτούμε την βούληση του ελληνικού και του ευρωπαϊκού λαού, δεν μπορεί να αποδεχόμαστε μόνο για την κεντροαριστερά».

Ερωτηθείς για την ευρωβουλευτή Γαλάτω Αλεξανδράκη που εξελέγη από το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης και δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα, ο κ. Βελόπουλος είπε, «βάλαμε μια αγρότισσα από ακριτική περιοχή και εξελέγη με σταυρό, Θα πρέπει να απολογηθούμε γι΄αυτό; Εμείς δεν βάλαμε διάσημους στο ψηφοδέλτιο. Η ΝΔ εξέλεξε 3 ευρωβουλευτές που δεν γνωρίζουν αγγλικά».

Αμέσως μετά, συμμετέχοντας σε πάνελ με πολιτικούς και δημοσιογράφους, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σχολιάζοντας όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο να καταπίνουμε αμάσητες τέτοιου είδους ανοησίες».


Ειδήσεις σήμερα:

Σαντορίνη - Παναθηναϊκός: Οπαδός χτύπησε αθλητή με αμαξίδιο (βίντεο)

Πύργος - Μητέρα 11χρονης: Καλύτερα να την έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστη, παρά αυτό το πράγμα... (βίντεο)

Κρήτη: Στην ΜΕΘ 2χρονο αγοράκι που κινδύνευσε να πνιγεί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)