Κοινωνία

23 Μαΐου 2024 19:10 Τελευταία ενημέρωση : 23 Μαΐου 2024 21:27

Κιλκίς - Πυροβολισμός: Προφυλακιστέοι οι δύο ανήλικοι για απόπειρα ληστείας

Τι υποστήριξαν κατά τις απολογίες τους οι δύο νεαροί ενώπιον του ανακριτή στο πλάισιο της ειδικής διαδικασίας δίωξης ανηλίκων. Ποιοι οι ισχυρισμοί της κάθε πλευράς σε αυτή την σύνθετη υπόθεση.

Κιλκίς - Πυροβολισμός: Προφυλακιστέοι οι δύο ανήλικοι για απόπειρα ληστείας
-

Προσωρινή κράτηση επέβαλε, την Πέμπτη 23.05, ο αρμόδιος ανακριτής, στους δύο ανηλίκους κατηγορούμενους οι οποίοι, από κοινού με τον θανόντα 45χρονο και άλλον έναν ενήλικο, φέρονται να εισέβαλαν την Δευτέρα 20.05 στην κτηνοτροφική μονάδα 54χρονου κτηνοτρόφου στο Κιλκίς, και να αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, με τον κτηνοτρόφο να πυροβολεί και να σκοτώνει τον έναν από αυτούς.

Λόγω της ανηλικότητάς τους, οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έπρεπε να ακολουθήσουν διακριτή διαδικασία σε σχέση με τον έναν επιζώντα, ενήλικο φερόμενο ως συνεργό τους, κι έτσι προσήλθαν για την απολογία τους την Πέμπτη ενώπιον ειδικού ανακριτή στο πλαίσιο διαδικασίας την οποία διενήργησε η Εισαγγελία Ανηλίκων.

Εντέλει αποφασίστηκε ότι και οι κατηγορούμενοι αυτοί, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, θα πρέπει να κρατηθούν, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της εναντίον τους κατηγορίας για απόπειρα ληστείας.

Οι ισχυρισμοί των δύο πλευρών

Να σημειώσουμε ότι ο 54χρονος κτηνοτρόφος που προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του 45χρονου θα απολογηθεί αύριο, καθώς επίσης και ο 37χρονος ο οποίος αποτελούσε το τέταρτο μέλος της ομάδας των εισβολέων.

Η πλευρά των κατηγορούμενων για απόπειρα ληστείας ισχυρίζεται ότι ο κτηνοτρόφος είχε ασελγήσει στην ανήλικη κόρη ενός από τους εισβολείς, ενώ ο 54χρονος και η οικογένειά του υποστηρίζουν ότι αυτό όχι μόνο δεν συνέβη ποτέ, αλλά και ότι επινοήθηκε σκόπιμα ως πρόφαση, για να εισβάλουν στη μονάδα του και να τον ληστέψουν παρουσιάζοντας την πράξη τους ως δήθεν εκδίκηση. Η μόνη σχέση που αναγνωρίζει ο 54χρονος με κάποιον από τους εισβολείς, είναι η παλιότερη συνεργασία του με έναν από αυτούς, η οποία, όπως υποστηρίζει έληξε σύντομα και άδοξα, με υπαιτιότητα του εργαζόμενου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Είμαι γουρλής - Ο Ολυμπιακός στο Conference έχει το μομέντουμ μαζί του

Τροχαίο στη Χερσόνησο: Δεν τράβηξε χειρόφρενο και το αυτοκίνητο έπεσε σε καρότσι με μωρό

Αρτέμιδα: Μωρό απεγκλωβίστηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)