Οικονομία

24 Μαΐου 2024 09:03 Τελευταία ενημέρωση : 24 Μαΐου 2024 20:37

ΔΟΥ Χαλκίδας - Θύμα του κυκλώματος: Δρούσαν σαν μαφία (βίντεο)

Αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπη "Καλημέρα Ελλάδα", παραχώρησε ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έπεσε θύμα του κυκλώματος εφοριακών από την Χαλκίδα.

ΔΟΥ Χαλκίδας - Θύμα του κυκλώματος: Δρούσαν σαν μαφία (βίντεο)
-

Αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπη "Καλημέρα Ελλάδα", παραχώρησε ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έπεσε θύμα του κυκλώματος εφοριακών από την Χαλκίδα.

Όπως δήλωσεη ο επιχειρηματίας, οι εφοριακοί δρούσαν σαν την μαφία. "Ειλικρινά δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήτανε μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία."

Αποκάλυψε τι συνέβη όταν τους συνάντησε, και τα λόγια που χρησιμοποίησαν για να τον απειλήσουν. "Πριν πάω εκεί δεν είχα νιώσει φόβο ότι πρέπει να φοβάμαι την εφορία. Επειδή ήμουν πρωτάρης έπρεπε να με τρομοκρατήσουν. Έπρεπε να μου δώσουν να καταλάβω που έχω πάει, που έχω μπλέξει. Ότι  από την στιγμή που μπήκες εδώ, θα παίξεις με τους δικούς μας κανόνες. Δεν αισθάνθηκα να απειλούμαι...με απείλησανΜου είπαν μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν είχε κάτι άλλο να μου πει. Εκεί τελειώνουν όλα. Πώς μπορώ μετά εγώ να σκεφτώ το οτιδήποτε πέρα από αυτά που μου λένε να κάνω".


Όπως είπε τα μέλη του κυκλώματος του ζήτησαν να τους δώσει ένα ποσοστό τις τάξεως του 5% από την επιστροφή του φόρου. "Δεν ζήτησα τίποτα, δεν ζήτησα να μου διαγράψουν κάποιο πέναλτι, δεν ζήτησα τίποτα. Την επιστροφή μου ζήτησα. Δεν είναι να κάνω την δουλειά μου, είναι να κάνουν την δουλειά τους την οποία την καθυστερούν εσκεμμένα για να με βάλουν στο τρυπακι να πάω από εκεί και να γίνει ότι γίνει".

"Αν δεν παίξεις με τους κανόνες τους δεν πρόκειται να καταλήξεις κάπου. Δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι" ήταν μία από τις απειλές του κυκλώματος, θέλοντας να τον αναγκάσει να υποκύψει στον εκβιασμό.

"Μου λέει τόσα λεφτά θα πάρεις, και λίγα δίνεις. Δηλαδή τους χρωστάω και χάρη..Τόσα λεφτά θα πάρω γιατί τα έχω πληρώσει. Δεν μου τα χαρίζει κανείς".

Δήλωσε πως θέλει πλέον να ξυπνάει "και να μην λέω τι μπορεί να συμβεί σήμερα. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μεθαύριο και σε δύο χρόνια και σε 5".


Πηγές του Υπουργείου Οικονομίας αναφέρουν ότι "φύλλο και φτερό" κάνουν από το πρωί τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη, οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες την Παρασκευή

Σεισμός στην Κάσσο

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 179 σημεία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)