Καιρός

24 Μαΐου 2024 06:09

Καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες την Παρασκευή

Που και πότε αναμένονται μικρής διάρκειας καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια και μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι στα νότια, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε είναι πιθανόν στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στις Σποράδες βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αίθριος καιρός τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιανατολικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Μακεδονία και στα κεντρικά ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στο Ιόνιο, στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 και τοπικά στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά - βορειοδυτικά, στα κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός στην Κάσσο

Euroleague – Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν το “στέμμα”

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 179 σημεία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)