ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Ο Θανάσης Αλευράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” και ξεκίνησε την θεατρική του πορεία λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως “Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Εξυπερύ και “Πλούτος” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή.

Το 2008 του απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο “Δημήτρης Χορν” για το ρόλο του στην παράσταση “Ήρωες”, της Ελένης Γκασούκα.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της καριέρας του έπαιξε στην Επίδαυρο. Συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση “Ο έμπορος της Βενετίας” και στην παράσταση “Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ”. Ο ίδιος θεωρεί ορόσημο τη συνάντησή του με τον Σταμάτη Φασουλή για την παράσταση “Μήδεια” του Μποστ.

Παράλληλα, πρωταγωνίστησε στη μουσικοθεατρική παράσταση “Τα Άπαντα” στο “Σταυρό του Νότου”, όπου μοιράστηκε τη σκηνή με τον Πάνο Μουζουράκη.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων οι “Φίλα το βάτραχό σου” και “Επτά θανάσιμες πεθερές”.

Η μεγάλη του αγάπη, ωστόσο, παραμένει το θέατρο, έχοντας λάβει μέρος σε πλειάδα παραστάσεων, όπως “Οι καμπάνες του Edelweiss” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, “Το μαγαζάκι του τρόμου” σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Ανδρίτσου και “Μάνα θα πάω στο Hollywood” σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Το 2020 πρωταγωνίστησε στο αριστούργημα του Ζωρζ Φεντώ “Η κυρία του Μαξίμ” στο Εθνικό Θέατρο, ενώ το καλοκαίρι εμφανίστηκε στην “Ταράτσα του Φοίβου”.

Το 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στον πρώτο κύκλο του “Your Face Sounds Familiar”, προσφέροντας τα έσοδα στο Σπίτι του Ηθοποιού. 

Videos

Photos