«Χωρίς λάδι»; - SPECIAL REPORT

Το ελληνικό ελαιόλαδο ταξιδεύει, εδώ και αιώνες, σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της ελληνικής γης. Η ελαιοκαλλιέργεια βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, όμως, αντιμέτωπη με έναν αόρατο, ισχυρό εχθρό. Το «Special Report» ερευνά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή του πιο αναγνωρίσιμου ίσως ελληνικού διατροφικού προϊόντος: της ελιάς. Η Φωτεινή Νάσσου ταξιδεύει στην Κρήτη και την Πελοπόννησο και συνομιλεί με παραγωγούς που έχουν δει το άσχημο «πρόσωπο» της αλλαγής του κλίματος να καταστρέφει τη σοδειά τους και τα έσοδά τους. Την ώρα μάλιστα που η «κλιματική κρίση» απειλεί την ελληνική παραγωγή,μεταθέτοντας βορειότερα την καλλιέργεια, κυριαρχεί ένα ερώτημα: τι μπορεί να γίνει για να μη μείνει η Ελλάδα χωρίς λάδι;

Ανέβηκε στις 13/01/2021 08:23