Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία 30 λεπτά παρασκευή )
Υλικά συνταγής
- αλεύρι
- αλάτι
- λάδι
- ξύδι
- 700 γρ. φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- γάλα
- πιπέρι
- δυόσμο
- 100 γρ. γκούντα τριμμένο
Εκτέλεση Συνταγής
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλάτι, αλεύρι, ξύδι και λάδι
- Όταν αναμειχθούν προσθέτουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό,
- Ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 20-30 λεπτά.
- Σ ένα άλλο μπολ τρίβουμε με τα χέρια το ανθότυρο και την φέτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι δυόσμο και το τριμμένο γκούντα και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το φύλλο με ένα πλάστη και ρίχνουμε την γέμιση
- Τυλίγουμε το φύλλο ώστε να σχηματιστεί μία στριφτή τυρόπιτα
- Την τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε αλείψει με βούτυρο, αλείφουμε και την τυρόπιτα, και την ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180ο