«ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ #4»

Πέμπτη 30/05/19 17:20

«ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ #4»Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying, ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #4» τον οποίο διοργάνωσαν το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας.

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» κατακλύστηκε από περίπου 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της Αττικής, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα των Βετεράνων   Καλαθοσφαιριστών  Ελλάδας και των «Φίλων» τους, γνωστών αθλητών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

Αθλητές, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying, για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιείται από το ΚΜΟΠ για τρίτη συνεχή χρονιά.

Στην σπουδαιότητα του προγράμματος Live Without Bullying αναφέρθηκαν κατά τον χαιρετισμό που απηύθυναν ο Δρ. Γεώργιος Κόσυβας, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και ο κ.Ορέστης Τσάγκλας,  Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας.

Η πρόεδρος του ΚΜΟΠ, Δρ. Αντωνία Τορρένς, από την πλευρά της απηύθυνε ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας προς τα παιδιά, τα οποία μπορούν να αισθάνονται ότι έχουν έναν σύμμαχο για την αντιμετώπιση εκφοβιστικών συμπεριφορών και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να αναγνωρίσουν την σημασία της σωστής επικοινωνίας με τα παιδιά τους, για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές και οι φίλοι τους χωρίστηκαν σε δύο ομάδας τη Μπλε και τη Λευκή με νικήτρια ομάδα, με σκορ 112 - 109, τη Μπλε.

Στην Λευκή ομάδα με προπονητή των κ.Γιάννη Ιωαννίδη, συμμετείχαν οι κκ: Κωνσταντινίδης Χρήστος, Σεϊταρίδης Γιούρκας, Παπανικολάου Δημήτρης, Μελάγιας Κώστας, Μπάρλος Νίκος, Γιαννούλης Γιάννης, Τζαλάλης Σάκης και ο Μπο.

Στη Μπλε ομάδα, με προπονητή τον κ.Βασίλη Ντάκουλα, συμμετείχαν οι κκ: Σιούτης Γιάννης, Καζιάνης Δημήτρης, Λινός Γιάννης, Κατσουράνης Κώστας, Γκαγκαρούδης Γιάννης, Ντικούδης Δήμος, Τόλιας Νίκος, Μπουντούρης Νίκος και Παπανικολάου Δημήτρης.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κκ. Τάσος Πηλοΐδης και Δελαγραμμάτικας Κυριάκος. 

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου αθλήτριες του cheerleading με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, από το Αθλητικό Σωματείο «ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ» παρουσίασαν τη χορογραφία τους, η οποία ήταν εμπνευσμένη από το βραβευμένο, ως το καλύτερο τραγούδι για το κοινό στην Ελλάδα και Κύπρο 2019, με τίτλο   “Κάν’ το ν’ακουστεί" και  θέμα «Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους» το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε η ΣΤ’ τάξη  του 38ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Live Without Bullying μπορείτε να βρείτε:

https://www.livewithoutbullying.com/

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας