«Ζώντας με τη Νόσο του Πάρκινσον»: Βήματα που αλλάζουν τη ζωή

Παρασκευή 12/04/19 15:13

«Ζώντας με τη Νόσο του Πάρκινσον»: Βήματα που αλλάζουν τη ζωήΤην ενημερωτική εκδήλωση «Ζώντας με τη Νόσο του Πάρκινσον» διοργάνωσε στις 9 Απριλίου η Νευρολογική Κλινική ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», σε συνεργασία με την Ακαδημία Νευροεπιστημών.

Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσίασαν τις σύγχρονες δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη στη διάγνωση και στη θεραπεία με σκοπό να μεταδώσουν το μήνυμα ελπίδας  «Η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να αντιμετωπισθεί!».

Οι ομιλητές τόνισαν πως η έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της θεραπείας είναι αποφασιστικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Ήταν αισιόδοξοι πως με τα νέα φάρμακα και τις νέες θεραπευτικές μεθόδους η κατάσταση θα βελτιώνεται συνεχώς υπό την προϋπόθεση πως ο ασθενής παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης ήταν η κα Galena Velikova, PhD in Dance Therapy, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της χοροθεραπείας στην αντιμετώπιση την νόσου, αλλά και στην τόνωση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης των ανθρώπων που ζουν με αυτή.

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας.

«Ζώντας με τη Νόσο του Πάρκινσον»: Βήματα που αλλάζουν τη ζωή «Ζώντας με τη Νόσο του Πάρκινσον»: Βήματα που αλλάζουν τη ζωή