Αστυνομικό Δελτίο

29 Δεκεμβρίου 2014 09:00

Αυτοκίνητο εξερράγη στην Αττική Οδό

Διάβασέ μου το...

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από την έκρηξη που σημειώθηκε ενω το όχημα ήταν εν κινήσει..

-

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά απο την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο που περιείχε εκρηκτικά ενώ ήταν εν κινήσει στην Αττική Οδό.

Νεκρός είναι ο 35χρονος οδηγός -υπήκοος Αλβανίας-  ενώ με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η 26χρονη συνοδηγός .

Στο βίντεο που ακολουθεί και έχει τραβηχτεί λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, μπορείτε να δείτε το φλεγόμενο αυτοκίνητο, ενω κομμάτια του έχουν εκτοξευθεί σε μεγάλη απόσταση και οι οδηγοί κοιτάζουν αποσβολωμένοι.Μάλιστα την στιγμή που η κάμερα πλησιάζει το φλεγόμενο αυτοκίνητο, διακρίνονται δυο άνθρωποι πάνω απο το θύμα λίγο πριν αφήσει την τελευταία πνοή του.

Oι αξιωματικοί της αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι πρόκειται για άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς να αποκλείουν οποιαδήποτε άλλη αιτία, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ακράδαντα στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος. 

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός, από την έρευνα των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ στο σημείο της έκρηξης, δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού ή πυρίτιδας.

Επειδή, όμως, προκλήθηκε μικρός κρατήρας στον δρόμο, εκεί όπου σημειώθηκε η έκρηξη, κάτι που ενισχύει την εκδοχή του εκρηκτικού μηχανισμού, έχουν σταλεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας κομμάτια του διαλυμένου αυτοκινήτου καθώς και ρούχα του 35χρονου για διερεύνηση, προκειμένου να διακριβωθεί αν υπάρχει κάποια άλλη εκρηκτική ύλη ταχείας εκτόνωσης που δεν αφήνει υπολείμματα.

Επίσης, εξετάζεται -με μικρότερες πιθανότητες- το ενδεχόμενο της έκρηξης από κάποια αιτία που σχετίζεται με το αυτοκίνητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO