Μηλόπιτα με παγωτό της Φραγκούλας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 92

Παρασκευή 31/05/19 16:45

Μηλόπιτα με παγωτό της Φραγκούλας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 92

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής ( 15΄προετοιμασία και 60΄ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 ½ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι φαριν άπ
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 βανίλια
  • ½ φλυτζ. τσαγιού κονιάκ
  • ½ φλυτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 4 μήλα σε κυβάκια   
  • Παγωτό της αρεσκείας σας                  

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα μαρινάρουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ½  φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο που έχουμε λιώσει με το 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη μέχρι να δέσει.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking powder.
  4. Μόλις δέσει όλο το μείγμα μας βάζουμε τα μήλα με την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε στο ταψί το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα .
  6. Σερβίρουμε τη μηλόπιτα με παγωτό της αρεσκείας σας.