Χοιρινό με πράσο και σέλινο αβγολέμονο του Τάσου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 69

Παρασκευή 12/04/19 19:13

Χοιρινό με πράσο και σέλινο αβγολέμονο του Τάσου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 69

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (20 λεπτά προετοιμασία και 2 ώρες ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά χοιρινό από σβέρκο
  • ½ κιλό σέλινο
  • ½ κιλό πράσο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κούπα λάδι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λεμόνι
  • 2 αβγά

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το ρίχνουμε στο τηγάνι με κρεμμύδι και λάδι για να το τσιγαρίσουμε.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στη χύτρα για μισή ώρα περίπου.
  3. Ύστερα ρίχνουμε μέσα στην χύτρα το πράσο και το σέλινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  4. Αφού κρυώσει λίγο το φαί προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το αβγολέμονο σιγά σιγά ανακινώντας την κατσαρόλα  με τα χέρια μας.
  5. Το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.