Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20 λεπτά προετοιμασία και 2 ώρες ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 2 κιλά χοιρινό από σβέρκο
- ½ κιλό σέλινο
- ½ κιλό πράσο
- 2 κρεμμύδια
- 1 κούπα λάδι
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Λεμόνι
- 2 αβγά
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το ρίχνουμε στο τηγάνι με κρεμμύδι και λάδι για να το τσιγαρίσουμε.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στη χύτρα για μισή ώρα περίπου.
- Ύστερα ρίχνουμε μέσα στην χύτρα το πράσο και το σέλινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
- Αφού κρυώσει λίγο το φαί προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το αβγολέμονο σιγά σιγά ανακινώντας την κατσαρόλα με τα χέρια μας.
- Το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.