Τάρτα με σπανάκι, πράσο και φέτα της Αγγελικής - Ορεκτικό - Επεισόδιο 68

Παρασκευή 12/04/19 19:07

Τάρτα με σπανάκι, πράσο και φέτα της Αγγελικής - Ορεκτικό - Επεισόδιο 68

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (20΄ προετοιμασία 30΄ μαγείρεμα )

Υλικά συνταγής (για την γέμιση)

  • 500 γρ σπανάκι
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 50 γρ πράσο
  • 200 γρ. φέτα αλμυρή
  • 4 αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά συνταγής  για τη τάρτα)

  • 325 γρ. αλεύρι
  • 175 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 30 γρ. νερό κρύο
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού την χρησιμοποιήσουμε.
  4. Παράλληλα παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι μας μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο και αλατοπιπερώνουμε
  5. Όταν δούμε ότι όλα τα υλικά μας αρχίζουν να μαραίνονται τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα μας, για να βάλουμε την φέτα μας.
  6. Στην συνέχεια παίρνουμε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε επάνω σε  έναν αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες της κατευθύνσεις.
  7. Στην προετοιμασμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη ζύμη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία κάτω και στο πλάι.
  8. Παίρνουμε τον πλάστη και κόβουμε το ζυμάρι που περισσεύει.
  9. Βάζουμε το μείγμα μας μέσα στην τάρτα και το απλώνουμε καλά.

10. Στην συνέχεια χτυπάμε τα 4 αβγά σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε επάνω από το μείγμα στην τάρτα μας.

11. Ψήνουμε στους 190ο για περίπου 30 λεπτά.