Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20 λεπτά προετοιμασία και 2 ώρες ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 1,5 πακέτο παπαρδέλες
- 5 ντομάτες
- ρίγανη
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 2 σέλερι
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτί πελτέ ντομάτα
- 1,5 κιλά μοσχαράκι
- 1 σκόρδο
- 250 γρ. πεκορίνο
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε σε κομματάκια το μοσχαράκι και το βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι,
- τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα κάθε πλευρά και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
- προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι κρεμμύδια, καρότα, σέλερι και το πράσο και τα σοτάρουμε για λίγο.
- προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε προσθέτοντας μαζί λίγο νερό, περίπου 1 ποτήρι
- προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε κόψει σε κομματάκια και αφού συμπληρώσουμε λίγο λάδι ανακατεύουμε όλο το μείγμα.
- τέλος βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και το μοσχαράκι, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε 1,5 ώρα.
- σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τις παπαρδέλες.
- όταν είναι έτοιμο πλέον τα μοσχαράκι ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα παπαρδέλες και τρίβουμε το πεκορίνο από πάνω ενώ παράλληλα ανακατεύουμε
- Βγάζουμε το φαγητό από την φωτιά και σερβίρουμε.