Φιλέτο χοιρινό με λιαστή ντομάτα, προσούτο, κρέμα γάλακτος και ρύζι του Μιχάλη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 67

Παρασκευή 12/04/19 19:04

Φιλέτο χοιρινό με λιαστή ντομάτα, προσούτο, κρέμα γάλακτος και ρύζι του Μιχάλη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 67

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (20 λεπτά προετοιμασία και 2 ώρες ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 1,5 πακέτο παπαρδέλες
  • 5 ντομάτες
  • ρίγανη
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 2 σέλερι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτί πελτέ ντομάτα
  • 1,5 κιλά μοσχαράκι
  • 1 σκόρδο
  • 250 γρ. πεκορίνο

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε σε κομματάκια το μοσχαράκι και το βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι,
  2. τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα κάθε πλευρά και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
  3. προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι κρεμμύδια, καρότα, σέλερι και το πράσο και τα σοτάρουμε για λίγο.
  4. προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε προσθέτοντας μαζί λίγο νερό, περίπου 1 ποτήρι
  5. προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε κόψει σε κομματάκια και αφού συμπληρώσουμε λίγο λάδι ανακατεύουμε όλο το μείγμα.
  6. τέλος βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και το μοσχαράκι, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε 1,5 ώρα.
  7. σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τις παπαρδέλες.
  8. όταν είναι έτοιμο πλέον τα μοσχαράκι ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα παπαρδέλες και τρίβουμε το πεκορίνο από πάνω ενώ παράλληλα ανακατεύουμε
  9. Βγάζουμε το φαγητό από την φωτιά και σερβίρουμε.