Πανακοτα με μαρμελάδα φράουλα της Μάγδας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 66

Παρασκευή 12/04/19 18:59

Πανακοτα με μαρμελάδα φράουλα της Μάγδας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 66

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής ( 25’ μαγείρεμα και 5 ώρες ψυγείο)

Υλικά συνταγής

  • 400 ml γάλα
  • 600 ml κρεμά γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ  μαστίχα κοπανισμένη
  • 7 φύλλα ζελατίνας
  • μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
  2. Βάζουμε το γάλα και την κρεμά γάλακτος να ζεσταθούν χωρίς να βράσουν.
  3. Προσθέτουμε  τη ζάχαρη, τις βανίλιες και την μαστίχα να λιώσουν.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά, στραγγίζουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα να διαλυθούν.
  5. βάζουμε το μίγμα σε φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο.
  6. Όταν ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα.