Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 60’ προετοιμασία και μαγείρεμα)
Υλικά συνταγής
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους, στραγγισμένη
- ½ κ. γ. αλάτι
- 1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι, χυμό
- 2 φλ. αλεύρι
- 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλ. σουσάμι λευκό
- 1 φλ. σουσάμι μαύρο
- 250 γρ. φέτα κατσικίσια σκληρή
- 2 κ.σ. σουσαμόλαδο
- 1 αγγούρι, πλυμένο και κομμένο σε μισές φέτες
- 6-8 φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
- φύτρες φασολιών, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε την ντομάτα, το αλάτι και την αφήνουμε να στραγγίξει για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε τρία μπολ και βάζουμε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα αβγά (ελαφρώς χτυπημένα) και στο τρίτο τα σουσάμια.
- Κόβουμε τη φέτα σε καλοσχηματισμένα τριγωνάκια τα οποία πρώτα περνάμε από το αλεύρι, ύστερα από τα αβγά και τέλος από τα σουσάμια.
- Τοποθετούμε σε πιατέλα τα τρίγωνα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το σουσαμόλαδο και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα τυράκια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Δεν θέλουμε να ψηθεί πολύ το τυρί και να μαλακώσει, ούτε το σουσάμι να αλλάξει χρώμα, αλλά ίσα να βγάλει το άρωμά του.
- Με μία σπάτουλα αφαιρούμε τα τυράκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Τοποθετούμε σε πιατέλα και επάνω σε κάθε τυράκι βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα με τις πιπεριές, μισή φέτα αγγούρι και ένα φύλλο βασιλικού.
- Γαρνίρουμε με φύτρες φασολιών και σερβίρουμε.