Cheese cake με πραλίνα του Γιώργου - επιδόρπιο - Επεισόδιο 62

Παρασκευή 05/04/19 17:52

Cheese cake με πραλίνα του Γιώργου - επιδόρπιο - Επεισόδιο 62

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (25 λεπτά προετοιμασία και 4 ώρα ψυγείο)

Υλικά Συνταγής

  • 300 γρ μπισκότα digestive
  • 125 γρ βούτυρο
  • 1 μικρή συσκευασία πουράκια σοκολάτας
  • 450 γρ πραλίνα
  • 600 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σπάμε με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας, θρυμματίζουμε και τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
  3. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές από την πραλίνα, τα πουράκια και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ. διάμετρο και πιέζουμε την βάση μπισκότου στην φόρμα. Ύστερα το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, έπειτα προσθέτουμε και την πραλίνα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση και το παγώνουμε για 4 ώρες περίπου για να σφίξει.