Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (25 λεπτά προετοιμασία και 4 ώρα ψυγείο)
Υλικά Συνταγής
- 300 γρ μπισκότα digestive
- 125 γρ βούτυρο
- 1 μικρή συσκευασία πουράκια σοκολάτας
- 450 γρ πραλίνα
- 600 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Σπάμε με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας, θρυμματίζουμε και τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
- Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές από την πραλίνα, τα πουράκια και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ. διάμετρο και πιέζουμε την βάση μπισκότου στην φόρμα. Ύστερα το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, έπειτα προσθέτουμε και την πραλίνα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση και το παγώνουμε για 4 ώρες περίπου για να σφίξει.