Ρόστο με πολύχρωμο ρύζι του Γιώργου - κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 62

Παρασκευή 05/04/19 17:50

Ρόστο με πολύχρωμο ρύζι του Γιώργου - κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 62

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (20 λεπτά προετοιμασία και 90’ βράσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά μοσχαράκι
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • 1/3 φλιτζάνι ξύδι  
  • 500γρ ρύζι
  • ένα πακέτο λαχανικά ανάμεικτα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλεύρι και το ροδίζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα με μπόλικο καυτό λάδι.
  2. Γυρίζουμε το κρέας με δύο πιρούνια συνεχώς για να πάρει χρώμα γύρω- γύρω.
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5- 6 λεπτά για να φύγει το αλκοόλ.
  6. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ξύδι, 4 ποτήρια ζεστό νερό, τα μπαχαρικά και λίγο αλατοπίπερο ακόμα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα.
  7. Βγάζουμε το φαγητό από την σάλτσα, το ακουμπάμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να κρυώσει.
  8. Περνάμε τα λαχανικά και το ζουμί από την κατσαρόλα στο μπλέντερ.
  9. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε.

10. Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει.

11. Σε βραστό νερό ρίχνουμε το ρύζι και τα λαχανικά μέχρι να πιούν το νερό τους. Σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα.