Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπύρα και λουκάνικα του Κώστα - κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 61

Παρασκευή 05/04/19 17:46

Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπύρα και λουκάνικα του Κώστα - κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 61

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (15΄προετοιμασία και 90΄ μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό (λαιμός, χωρίς κόκκαλο)
  • 350γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 κύβος ζωμό κότας
  • 50 γρ ξύδι μπαλσάμικο
  • 500 γρ μαύρη μπύρα
  • 50γρ. μέλι
  • δεντρολίβανο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
  • ½ λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε τα  λουκάνικα και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το χοιρινό αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει. Το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε 4 μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Ύστερα προσθέτουμε τα λουκάνικα.
  4. Σβήνουμε με ξύδι μπαλσάμικο και μαύρη μπίρα.
  5. Προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το κύβο και καλύπτουμε με νερό .
  6. Το αφήνουμε να βράσει για 1 ½ ώρα.
  7. Βάζουμε το ρύζι μας σε ένα ταψάκι μαζί με 300γρ. νερό, 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο, το θυμάρι, το λεμόνι, τη δάφνη και αλατοπίπερο.
  8. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά.

Σερβίρουμε το κρέας με το ρύζι.