Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15΄προετοιμασία και 90΄ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό (λαιμός, χωρίς κόκκαλο)
- 350γρ. χωριάτικα λουκάνικα
- 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κρεμμύδια
- 1 κύβος ζωμό κότας
- 50 γρ ξύδι μπαλσάμικο
- 500 γρ μαύρη μπύρα
- 50γρ. μέλι
- δεντρολίβανο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
- ½ λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα λουκάνικα και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το χοιρινό αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει. Το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε 4 μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Ύστερα προσθέτουμε τα λουκάνικα.
- Σβήνουμε με ξύδι μπαλσάμικο και μαύρη μπίρα.
- Προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το κύβο και καλύπτουμε με νερό .
- Το αφήνουμε να βράσει για 1 ½ ώρα.
- Βάζουμε το ρύζι μας σε ένα ταψάκι μαζί με 300γρ. νερό, 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο, το θυμάρι, το λεμόνι, τη δάφνη και αλατοπίπερο.
- Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε το κρέας με το ρύζι.