Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά συνταγής ( για τις μπρουσκέτες)
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 15 γρ. μαγιά νωπή
- 40γρ. γάλα
- 40γρ. ελαιόλαδο
- 230γρ. νερό
- 15γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Υλικά συνταγής( για το πέστο)
- 500 γρ. τοματίνια
- 1 μεγάλη φρέσκια μοτσαρέλα
- 100 γρ. πέστο βασιλικού
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- φρέσκα φύλλα βασιλικού
- κρέμα μπαλσάμικο
Εκτέλεση Συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό για να διαλυθεί.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι που το αφήνουμε τελευταίο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Μόλις γίνει μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας κάνουμε μικρά ζυμαράκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 170ο C για 12-15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε διαγώνιες φέτες για τις μπρουσκέτες και ξαναψήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στη μέση
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους.
10. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τοματίνια , το πέστο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και τα αναμιγνύουμε.
11. Βάζουμε το μείγμα μας πάνω από τις μπρουσκέτες και σερβίρουμε με το βασιλικό και τη κρέμα μπαλσάμικο.