Μπρουσκέτες με τοματίνια, πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα της Διονυσίας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 59

Πέμπτη 04/04/19 15:14

Μπρουσκέτες με τοματίνια, πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα της Διονυσίας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 59

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά συνταγής ( για τις μπρουσκέτες)

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 40γρ. γάλα
  • 40γρ. ελαιόλαδο
  • 230γρ. νερό
  • 15γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Υλικά συνταγής( για το πέστο)

  • 500 γρ. τοματίνια
  • 1 μεγάλη φρέσκια μοτσαρέλα
  • 100 γρ. πέστο βασιλικού
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • κρέμα μπαλσάμικο

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό για να διαλυθεί.
  3. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι που το αφήνουμε τελευταίο.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  5. Μόλις γίνει μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας κάνουμε μικρά ζυμαράκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
  6. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 170ο C για 12-15 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε διαγώνιες φέτες για τις μπρουσκέτες και ξαναψήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν τραγανές.
  8. Πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στη μέση
  9. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους.

10. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τοματίνια , το πέστο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και τα αναμιγνύουμε.

11. Βάζουμε το μείγμα μας πάνω από τις μπρουσκέτες και σερβίρουμε με το βασιλικό και τη κρέμα μπαλσάμικο.