Κοτόπιτα με σαλάτα του Μιχάλη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 56

Δευτέρα 01/04/19 17:05

Γλυκόξινο χοιρινό με πιλάφι του Μιχάλη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 56

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (προετοιμασία και ψήσιμο 60 λεπτά)
Υλικά Συνταγής (για το χοιρινό)

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάλια σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Υλικά Συνταγής (για το πιλάφι)

  • 500γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 πιπεριές
  • 1 καρότο
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το βάζουμε στη κατσαρόλα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε και τις πιπεριές.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλη η αλκοόλη, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
  5. Όταν βράσει το κρέας ρίχνουμε το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά.
  6. Χτυπάμε το χυμό από τα λεμόνια με το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο χοιρινό. Εάν έχει πήξει πολύ  προσθέτουμε λίγο νερό. Το αφήνουμε για λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Για να φτιάξουμε το πιλάφι μας ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με βούτυρο για να τσιγαριστούν.
  8. Προσθέτουμε το ρύζι και προσθέτουμε νερό μέχρι της μέση της κατσαρόλας.
  9. Προσθέτουμε το κύβο και το αφήνουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό. Εάν έχουμε ήδη το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν προσθέτουμε παραπάνω νερό.

10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο.

11. Σερβίρουμε μαζί το κρέας με το πιλάφι.