Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (40 λεπτά προετοιμασία και ψήσιμο)
Υλικά συνταγής
- 7 πατάτες
- 200 γρ. μπέικον
- 200 γρ. ζαμπόν
- 200 γρ. μανιτάρια
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 200 γρ. τυρί παρμεζάνα
- Θυμάρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και προσθέτουμε θυμάρι και αλατοπιπερο.
- Σε ένα πήλινο βάζουμε μια στρώση πατάτας, τη κρέμα γάλακτος και μια στρώση από τα υλικά που έχουμε τσιγαρίσει.
- Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις ίδιες στρώσεις και αμέσως μετά καλύπτουμε με παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.