Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (120΄προετοιμασία και ψήσιμο)
Υλικά συνταγής
- 5 μέτριες πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 5 λουκάνικα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες γιατί θα ψηθούν με τη φλούδα.
- Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και της ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1 ½ ώρα.
- Αφού ψηθούν τις κόβουμε οριζόντια και με το κουτάλι αφαιρούμε λίγη ψίχα για να της δώσουμε σχήμα βάρκας.
- Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε σε μικρά κυβάκια τη φέτα και τα λουκάνικα.
- Λιώνουμε το κρεμμύδια μέχρι να γίνει αλοιφή και το ανακατεύουμε με τη ψίχα από τις πατάτες.
- Γεμίζουμε τις πατάτες- βαρκούλες και σκεπάζουμε με το τυρί τσένταρ.
- Τοποθετούμε τις πατάτες ξανά στο φούρνο για λίγο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας.