Πατάτες γεμιστές με λουκάνικο και τυριά του Γιάννη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 52

Τρίτη 26/03/19 15:41

Πατάτες γεμιστές με λουκάνικο και τυριά του Γιάννη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 52
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (120΄προετοιμασία και ψήσιμο)
Υλικά συνταγής

  • 5 μέτριες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 5 λουκάνικα 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες γιατί θα ψηθούν με τη φλούδα.
  2. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και της ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C  για περίπου 1 ½ ώρα.
  3. Αφού ψηθούν τις κόβουμε οριζόντια και με το κουτάλι αφαιρούμε λίγη ψίχα για να της δώσουμε σχήμα βάρκας.
  4. Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε σε μικρά κυβάκια τη φέτα και τα λουκάνικα.
  5. Λιώνουμε το κρεμμύδια μέχρι να γίνει αλοιφή και το ανακατεύουμε με τη ψίχα από τις πατάτες.
  6. Γεμίζουμε τις πατάτες- βαρκούλες και σκεπάζουμε με το τυρί τσένταρ.
  7. Τοποθετούμε τις πατάτες ξανά στο φούρνο για λίγο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας.