Φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι του Μάριου - Ορεκτικό - Επεισόδιο 49

Πέμπτη 21/03/19 15:11

Φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι του Μάριου - Ορεκτικό - Επεισόδιο 49

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (5΄ προετοιμασία και 15΄μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής

  • 400 γρ. φέτα σκληρή
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κ. σ. αλεύρι
  • 2 φλ. Σουσάμι
  • ½ φλ. Μαυροσούσαμο
  • Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • Θυμαρίσιο μέλι (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ανακατεύουμε το σουσάμι και το μαυροσούσαμο σε ένα μπολ. Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια.
  2. Ταμπονάρουμε στο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά του τυριού. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ.
  3. Βουτάμε ένα-ένα κομμάτι φέτας και έπειτα το πανάρουμε στο σουσάμι. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε λίγο στην κατάψυξη.
  4. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να ροδίσει η κρούστα.
  5. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι.