Πανακότα της Κωνσταντίνας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 46

Δευτέρα 18/03/19 14:20

Πανακότα της Κωνσταντίνας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 46

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία και 25΄μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλ. Ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνης
  • 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου καραμέλας βουτύρου, 1 βανίλια γλυκό κουταλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε μπολ και καλύπτουμε με κρύο νερό.
  2. Αφήνουμε για 5΄-10΄ να μουλιάσει καλά.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μισή κρέμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει.
  5. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο βουτύρου γάλακτος.
  6. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσουν.
  7. Αφήνουμε το μείγμα για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτουμε στο κρύο μείγμα γιαουρτιού και κρέμας λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα.
  8. Το βάζουμε σε φορμάκι και μετά από τρεις ώρες στο ψυγείο είναι έτοιμο.