Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία και 25΄μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- ½ φλ. Ζάχαρη
- 7 φύλλα ζελατίνης
- 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου καραμέλας βουτύρου, 1 βανίλια γλυκό κουταλιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε μπολ και καλύπτουμε με κρύο νερό.
- Αφήνουμε για 5΄-10΄ να μουλιάσει καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μισή κρέμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο βουτύρου γάλακτος.
- Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσουν.
- Αφήνουμε το μείγμα για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτουμε στο κρύο μείγμα γιαουρτιού και κρέμας λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα.
- Το βάζουμε σε φορμάκι και μετά από τρεις ώρες στο ψυγείο είναι έτοιμο.