Σούπα βελουτέ του Βασίλη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 42

Τρίτη 05/03/19 15:19

Σούπα βελουτέ του Βασίλη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 42

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (45’)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100γρ. κρασί λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 2σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 φέτες μπέικον

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε κάθετα σε φέτες τα κρεμμύδια μας.
  2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  3. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  4. Έπειτα τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα και μια πρέζα ζάχαρη για να καραμελώσουν.
  5. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο, για να πάρει άρωμα, τα οποία σε λίγη ώρα τα αφαιρούμε.
  6. Σβήνουμε τα κρεμμύδια με λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
  7. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
  8. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτέ περίπου.
  9. Αφού όλα τα υλικά που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές, προσθέτοντας νερό για να πετύχουμε την πυκνότητα που θέλουμε.

10. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει μαλακό. Μετά το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε πάνω από τη σούπα μας όταν τη σερβίρουμε.