Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20 ’μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- φέτα τυρί
- 2 αυγά
- πάπρικα
- πιπέρι
- αλεύρι
- σουσάμι λευκό και μαύρο
- μέλι
- λάδι
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε το τυρί σε φέτες, περίπου 1,5εκ. πάχος
- Σπάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι .
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά
- Σε άλλα δύο μπολ, προσθέτουμε το σουσάμι ξεχωριστά το άσπρο και το μαύρο.
- Βουτάμε κάθε κομμάτι φέτας στα αβγά, στην συνέχεια μέσα στο αλεύρι, ξανά πάλι στα αβγά και τέλος στο σουσάμι να καλυφτούν πλήρως.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τη φέτα και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις το σουσάμι αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί
- Περιχύνουμε με το μέλι όσο ακόμα η φέτα είναι ζεστή
Υλικά συνταγής (για τη σαλάτα)
- πράσινη σαλάτα
- καλαμπόκι
- αγγούρι
- καρότο
- σουσάμι
- παρμεζάνα
- κρουτόν
- σος μπαλσάμικο
Εκτέλεση Συνταγής (για τη σαλάτα)
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μας και τη ραντίζουμε με το σος μπαλσάμικο.