Τηγανητή φέτα με μέλι και σουσάμι, και σαλάτα του Καίσαρα της Ελένης - Ορεκτικό - Επεισόδιο 41

Δευτέρα 04/03/19 14:38

Τηγανητή φέτα με μέλι και σουσάμι, και σαλάτα του Καίσαρα της Ελένης - Ορεκτικό - Επεισόδιο 41

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20 ’μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής

  • φέτα τυρί
  • 2 αυγά
  • πάπρικα
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • σουσάμι λευκό και μαύρο
  • μέλι
  • λάδι

 Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε το τυρί σε φέτες, περίπου 1,5εκ. πάχος
  2. Σπάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι .
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά
  4. Σε άλλα δύο μπολ, προσθέτουμε το σουσάμι ξεχωριστά το άσπρο και το μαύρο.
  5. Βουτάμε κάθε κομμάτι φέτας στα αβγά, στην συνέχεια μέσα στο αλεύρι, ξανά πάλι στα αβγά και τέλος στο σουσάμι να καλυφτούν πλήρως.
  6. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα  τηγάνι και τηγανίζουμε τη φέτα και από τις δύο πλευρές.
  7. Μόλις το σουσάμι αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί
  8. Περιχύνουμε με το μέλι όσο ακόμα η φέτα είναι ζεστή

 

 

Υλικά συνταγής (για τη σαλάτα)

  • πράσινη σαλάτα
  • καλαμπόκι
  • αγγούρι
  • καρότο
  • σουσάμι
  • παρμεζάνα
  • κρουτόν
  • σος μπαλσάμικο

Εκτέλεση Συνταγής (για τη σαλάτα)

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μας και τη ραντίζουμε με το σος μπαλσάμικο.