Χρόνος παρασκευής (180’ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 2,5 κιλά μοσχάρι
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 πράσα
- 7 δαμάσκηνα ξερά
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο σε σπόρους
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
- 150 γρ κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1 κύβο λαχανικών
- πουρές (έτοιμος σε σκόνη)
- γάλα (για τον πουρέ)
- 1 κύβο λαχανικών (για τον πουρέ)
- δενδρολίβανο (για διακόσμηση)
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρω το κρέας κομμένο σε μερίδες σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Το τοποθετώ στη γάστρα και σε άλλες 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
- Τα βάζω στη γάστρα πάνω από το κρέας και προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα, εκτός από τα υλικά του πουρέ.
- Ψήνω στους 200 βαθμούς αέρα για 3 ώρες.
Σερβίρω με πουρέ και δεντρολίβανο.