Μοσχαράκι στη γάστρα με πουρέ πατάτας της Πωλίνας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 36

Δευτέρα 25/02/19 14:45

Μοσχαράκι στη γάστρα με πουρέ πατάτας της Πωλίνας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 36

Χρόνος παρασκευής (180’ μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής 

  • 2,5 κιλά μοσχάρι
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 πράσα
  • 7 δαμάσκηνα ξερά
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο σε σπόρους
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
  • 150 γρ κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • πουρές (έτοιμος σε σκόνη)
  • γάλα (για τον πουρέ)
  • 1 κύβο λαχανικών (για τον πουρέ)
  • δενδρολίβανο (για διακόσμηση)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρω το κρέας κομμένο σε μερίδες σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Το τοποθετώ στη γάστρα και σε άλλες 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  3. Τα βάζω στη γάστρα πάνω από το κρέας και προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα, εκτός από τα υλικά του πουρέ.
  4. Ψήνω στους 200 βαθμούς αέρα για 3 ώρες.

Σερβίρω με πουρέ και δεντρολίβανο.