Μπακλαβάς με κρέμα της Δανάης - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 34

Πέμπτη 21/02/19 15:03

Μπακλαβάς με κρέμα της Δανάης - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 34

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 20’ προετοιμασία και 180’ ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής (για το σιρόπι)

  • 400 γρ. καρύδια
  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 γρ. γλυκόζη
  • 1 πορτοκάλι
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 στικ κανέλας

Υλικά Συνταγής (για τη γέμιση)

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκό
  • 400 γρ. καρύδια
  • 400 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 400 γρ.
  • 1 κ.σ κανέλλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη

Υλικά Συνταγής (για τη κρέμα πατισερί)

  • 6 κρόκοι από μεσαία αυγά
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. κορν φλάουερ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το πορτοκάλι κομμένο στη μέση, τα γαρύφαλλα και τη κανέλα.
  2. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  4. Βάζουμε στο μίξερ τα καρύδια, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη φρυγανιά και τα χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C.
  6. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Πασπαλίζουμε με βούτυρο και απλώνουμε το 2ο φύλλο. Κάνουμε το ίδιο για άλλα 3 φύλλα.
  7. Προσθέτουμε το ? της γέμισης, καλύπτουμε με το ένα φύλλο και πασπαλίζουμε με βούτυρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές.
  8. Ψήνουμε για 2 ½ ώρες. Ύστερα απλώνουμε το σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα για να απορροφηθεί το σιρόπι και να κρυώσει.
  9. Για να φτιάξουμε τη κρέμα χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας, βράζουμε σε μέτρια φωτιά και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει και να πήξει η κρέμα. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.

10. Βάζουμε τη κρέμα σε μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη για να κάνει κρούστα και την αφήνουμε 1 ώρα.

11. Βγάζουμε με προσοχή τα πάνω φύλλα του μπακλαβά και απλώνουμε τη κρέμα .Καλύπτουμε με την κρέμα και κόβουμε σε κομμάτια.

12. Σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και τα φιστίκια.