Μιλφέιγ ανάμεικτο κρέμα και σοκολάτα του Κώστα - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 33

Τετάρτη 20/02/19 15:29

Μιλφέιγ ανάμεικτο κρέμα και σοκολάτα του Κώστα - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 33

Μερίδες 5
Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο σφολιάτα καλής ποιότητας
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 4 αβγά
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε το ½ από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και τη βανίλια, αφού πρώτα τη χαράξουμε κατά μήκος.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός.
  3. Αφαιρούμε τη βανίλια και με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνουμε τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο γάλα σιγά σιγά και πάντα ανακατεύοντας με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει όσο είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα. Την βάζουμε σε μπολ φαρδύ και καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά .Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρευστη μορφή.
  7. Ξαναχτυπάμε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
  8. Χωρίζουμε την κρέμα στη μέση και στη μισή προσθέτουμε λίγο μερέντα
  9. Έχουμε ψήσει τη σφολιάτα στους 160 μέχρι να πάρει χρώμα, κάνοντας τρυπούλες για να μη φουσκώσει πολύ.

10. Τέλος συναρμολογούμε το γλυκό και το σερβίρουμε στο πιάτο πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.