Πάστα ψυγείου με παντεσπάνι, κρέμα και σοκολάτα γκανάζ της Ελένης - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 32

Τρίτη 19/02/19 15:29

Πάστα ψυγείου με παντεσπάνι, κρέμα και σοκολάτα γκανάζ της Ελένης - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 32

Μερίδες 5

Χρόνος  προετοιμασίας (20 λεπτά μαγείρεμα και 12 ώρες ψυγείο)

Υλικά
 

  • 6 αβγά
  • 6κ. σ. ζάχαρη
  • 6κ. σ. αλεύρι
  • 4 κ. σ. κακάο
  • 4κ. σ. σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 2 κ. γ. μπέικιν παουντερ
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • 1κ. γ. χυμό από λεμόνι
  • 2 κονσέρβες σαντιγί
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 κ. σ. μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και τη βανίλια.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο και το σπορέλαιο.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι που το έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε 180 βαθμούς.
  4.  Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζουμε το σιρόπι μας.
  5. Το αφήνουμε στη φωτιά 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  6. Περιχύνουμε το γλυκό μας με το καυτό σιρόπι και ύστερα το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Χτυπάμε τη σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μας.
  8.  Απλώνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα
  9. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.

10. Ύστερα προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

  1. 11.  Έπειτα περιχύνουμε τη γκανάζ σοκολάτας πάνω από την παγωμένη κρέμα και το ξανά βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.

12. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.