Μερίδες 5
Χρόνος προετοιμασίας (20 λεπτά μαγείρεμα και 12 ώρες ψυγείο)
Υλικά
- 6 αβγά
- 6κ. σ. ζάχαρη
- 6κ. σ. αλεύρι
- 4 κ. σ. κακάο
- 4κ. σ. σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 2 κ. γ. μπέικιν παουντερ
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κ. σ. κονιάκ
- 1κ. γ. χυμό από λεμόνι
- 2 κονσέρβες σαντιγί
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. γάλα εβαπορέ
- 1 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση Συνταγής
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο και το σπορέλαιο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι που το έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε 180 βαθμούς.
- Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζουμε το σιρόπι μας.
- Το αφήνουμε στη φωτιά 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Περιχύνουμε το γλυκό μας με το καυτό σιρόπι και ύστερα το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τη σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μας.
- Απλώνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα
- Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
10. Ύστερα προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 11. Έπειτα περιχύνουμε τη γκανάζ σοκολάτας πάνω από την παγωμένη κρέμα και το ξανά βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
12. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.