Σούπα καρότου με τζίντζερ, βελουτέ με μπέικον, ροδέλες κρεμμυδιού και κρουτόν του Νίκου - Ορεκτικό - Επεισοδιο 29

Πέμπτη 14/02/19 16:47

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ 29 ΟΡΕΚΤΙΚΟ

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (50΄ – 55΄ προετοιμασία)

Υλικά Συνταγής

  • 7 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκόρδα
  • 1 πρέζα τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ
  • 250 γρ μπύρα
  • 150 γρ αλεύρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο βούτυρο.
  2. Σβήνουμε με νερό και βάζουμε μέχρι να σκεπαστούν.
  3. Τα αφήνουμε να βράσουν και τα πολτοποιούμε.
  4. Βάζουμε στο φούρνο το μπέικον και το ψωμί να πάρουν χρώμα
  5. Κόβουμε όσες ροδέλες θέλουμε από ένα κρεμμύδι για να γίνουν τα onion rings.
  6. Ετοιμάζουμε το χυλό σε ένα μπολ, δηλαδή αναμειγνύουμε το αλεύρι, την μπύρα, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Βουτάμε τις ροδέλες στο χυλό και τις τηγανίζω μέχρι να χρυσαφίσουν.
  8. Στο τέλος σερβίρουμε τη σούπα σε ένα μπολ και βυθίζουμε το φρυγανισμένο ψωμί μέσα, αφού πρώτα περάσουμε από πάνω του μια σκελίδα σκόρδο. Στο πλάι τα onion rings.
  9. Για έξτρα γεύση πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και μαϊντανό.