Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (1 ώρα προετοιμασία και 1 ώρα ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
- 400 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα μπολ ρίχνω νερό μαζί με το βούτυρο και το τυρί κρεμά κτυπάω με το μίξερ μέχρι να αραιωθεί το τυρί
- Απλώνω στο ατομικό σκεύος το κανταΐφι μετά προσθέτω το τυρί κρεμά που έχω αραιώσει με το βούτυρο
- την απλώνω ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος Στην συνέχεια το κλείνω βάζω στον φούρνο για 30 λεπτά στους 170 μέχρι να γίνει χρυσό
Για το σιρόπι
Υλικά Συνταγής
- 300 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι τον χυμό του
Εκτέλεση Συνταγής
- Βράζουμε τα υλικά νερό και ζάχαρη μέχρι να δέσουν και το αφήνω να κρυώσει καλά το σιρόπι
- Όταν κρυώσει περιχύνω το γλυκό