Choco cheese της Μαριλένας - Επεισόδιο 26

Δευτέρα 11/02/19 17:36

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (30’λεπτά προετοιμασία 10΄ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 500γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ. γ σιρόπι βανίλιας
  • ένα πακέτο μπισκότα digestive
  • 60γρ. ζωικό βούτυρο secret ingredient
  • σιρόπι καραμέλας
  • 2 κουβερτούρες των 100γρ.

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζω τα μπισκότα.
  2. παίρνω ένα μεγάλο μπρίκι λιώνω το βούτυρο και το αναμειγνύω με τα μπισκότα που έχω θρυμματίσει,
  3. κατόπιν φτιάχνω με τη βοήθεια ενός ποτηριού κυλινδρικές βάσεις τις όποιες θα ψήσω για μόλις 10 λεπτά στο φούρνο.
  4. στην συνεχεία για την κρεμά, πλένω καλά το μπλέντερ τοποθετώ το κρεμώδες τυρί, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές σιρόπι βανίλιας
  5. τα αναμειγνύω καλά  και τα βάζω για 15 λεπτά στο ψυγείο να πήξουν
  6. λιώνω τις κουβερτούρες σε δύο ξεχωριστά μπρικάκια
  7. όταν ψηθούν οι βάσεις και πήξει η κρέμα τα τοποθετώ στα ποτήρια σερβιρίσματος και ενδιάμεσα βάζω μια λεπτή στρώση καραμέλας

τέλος, θρυμματίζω λίγα μπισκότα με τη βάση ενός γερού ποτηριού και τα περιλούζω στις λιωμένες σοκολάτες και κατόπιν διακοσμώ μ ‘αυτό το μείγμα τα ποτήρια