Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (10’προετοιμασια και 120’βρασιμο)
Υλικά Συνταγής
- 1.200 γραμμ. μοσχάρι (χτένι σπάλας, η ποντίκι, η στρογγυλό)
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 πιπεριές πολύχρωμες σε λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Για το μοσχάρι με πιπεριές στην κατσαρόλα, κόβουμε πρώτα το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο (από τη συνολική ποσότητα της συνταγής) για 6΄-7΄
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε περίπου για 5΄, ώσπου να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσει 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό γιατί στο τέλος θέλουμε να μείνει μόνο με το λάδι του. Όχι με πολλή σάλτσα!
- Όταν το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4΄-5΄, να λαδωθούν καλά.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Αδειάζουμε τις πιπεριές στο κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ολοκληρώνουμε το βρασμό του φαγητού για λίγα λεπτά ακόμα.