Χρόνος παρασκευής (60’ προετοιμασία)
Μερίδες 5
Υλικά Συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 200γρ κρέμα γάλακτος
- 3 πιπεριές πολύχρωμες
- 1/2κγ κουρκουμά
- 2 πορτοκάλια
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φλιτζανάκια μικρά κριθαράκι
- 2 κούπες ρύζι
- 4 κούπες νερό αλατισμένο,
- 1 καρότο,
- 2 πιπεριές πολύχρωμες
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες μαζί με τον κουρκουμά και έπειτα ρίχνουμε τον χυμό από δυο πορτοκάλια.
- Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν έχει βράσει το κρέας ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα μας.
- Έπειτα σοτάρουμε το κριθαράκι και όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές και το καρότο να σοταριστούν και αυτά λίγο.
- Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και το αφήνουμε να βράσει.