Κοτόπουλο αλά κρεμ με πιπεριές και ρύζι της Πένυ - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 23

Τετάρτη 06/02/19 16:27

Κοτόπουλο αλά κρεμ με πιπεριές και ρύζι της Πένυ - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 23

Χρόνος παρασκευής (60’ προετοιμασία)

Μερίδες 5
Υλικά Συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες
  • 1/2κγ κουρκουμά
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζανάκια μικρά κριθαράκι
  • 2 κούπες ρύζι
  • 4 κούπες νερό αλατισμένο,
  • 1 καρότο,
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες μαζί με τον κουρκουμά και έπειτα ρίχνουμε τον χυμό από δυο πορτοκάλια.
  3. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν έχει βράσει το κρέας ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα μας.
  4. Έπειτα σοτάρουμε το κριθαράκι και όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές και το καρότο να σοταριστούν και αυτά λίγο.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και το αφήνουμε να βράσει.