Baby back ribs με σάλτσα barbeque και σαλάτα coleslaw της Αννυς - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 20

Παρασκευή 01/02/19 17:49

Κάτι Ψήνεται επεισόδιο 20

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (10’ προετοιμασία και 2,30’ μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής

  • 8 σκ. Σκόρδο
  • 1 κ. σ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ξερό
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κιλό παϊδάκια χοιρινά
  • 100 γρ. bbq σος
  • 1 κουτάκι Coca-Cola 330 ml
  • 2 κ.σ. μέλι
  • φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε στο μούλτι τα σκόρδα, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, 1 κ.σ. σουσάμι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν πάστα.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε σε ξύλο κοπής τα παϊδάκια και τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να κάνει αυτή τη διαδικασία.
  4. Τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  5. Προσθέτουμε την bbq σως, την coca cola και ανακατεύουμε.
  6. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6-24 ώρες.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα, αφαιρούμε από το ψυγείο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  8. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες.
  9. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά προσθέτουμε τη μαρινάδα που περίσσεψε, 2 κ.σ. μέλι και βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

10. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανεβάζουμε στους 200ο C.

11. Βάζουμε τα παϊδάκια στη σάλτσα και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα.

12. Αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο την υπόλοιπη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.