Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (40΄ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 6 μπούτια κοτόπουλο
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 500gr βούτυρο
- 2 κιλά πατάτες
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος μαγειρικής
- 100 γρ. μαρμελάδα μήλου 100gr
- 1 τεμάχιο φρέσκο μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο από την μεριά της πέτσας. Μόλις κάνει κρούστα τραγανή και πάρει ωραίο χρώμα το γυρίζουμε απ’ την άλλη μεριά.
- Το τελειώνουνε στο φούρνο για 18λεπτα. Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε ψιλοκομμένο θυμάρι και αλατοπίπερο.
- Για τον πουρέ πατάτας βράζουμε τις πατάτες χωρίς φλούδα και όταν βράσουν σουρώνουμε και τις βάζουμε στο μίξερ με 450gr βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε.
- Για την σάλτσα βράζουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να κατέβει.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο και μαρμελάδα μήλου και ανακατεύουμε.
Στο τέλος αφού την έχουμε σερβίρει πάνω στο κοτόπουλο τρίβουμε φρέσκο μοσχοκάρυδο.