Τορτιγιες με κοτόπουλο και κινόα του Διονύση - Ορεκτικό - Επεισόδιο 19

Πέμπτη 31/01/19 18:04

Κάτι Ψήνεται επεισόδιο 19

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (10΄ προετοιμασία και 15΄ μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής (για Τορτιγια)

  • 6 τορτιγιες
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 3 ντομάτες
  • 1 iceberg
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Υλικά Συνταγής (για Κινοα)

  • 300 γρ. κινοα
  • μισός ανανάς κομμένος Μπρινουάζ
  • μισό αγγούρι κομμένο Μπρινουάζ
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες Μπρινουαζ
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ντρεσινγκ mango η passion fruit έτοιμο αγορασμένο η ντρεσινγκ εσπεριδοειδών
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής (για Τορτιγια)

  1. Κόβουμε μπρινουάζ τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  2. Κόβουμε το iceberg ζουλιεν και το ρίχνουμε στο μπολ με την ντομάτα.
  3. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο, και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν έχει κρυώσει μετά από 1 ώρα περίπου, το κόβουμε ζουλιεν και αυτό.
  4. Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
  5. Το αλατοπιπερώνουμε και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο βούτυρο και θυμάρι.
  6. Μετά το ρίχνουμε στο μπολ με την ντομάτα και το iceberg.
  7. Ανακατεύουμε και στρώνουμε όλο το μείγμα στην μέση της τορτιγιας και τυλίγουμε ρόλο σφιχτά.
  8. Κόβουμε μενταγιόν σαν σούσι.

 

Εκτέλεση συνταγής (για κινόα)

  1. Βράζουμε το κινοα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε όλα τα κομμένα Μπρινουάζ ( αγγούρι, ανανά, πιπεριά, δυόσμο ψιλοκομμένο) και το ντρεσινγκ.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι.