Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (10΄ προετοιμασία και 15΄ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής (για Τορτιγια)
- 6 τορτιγιες
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 3 ντομάτες
- 1 iceberg
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
- λίγο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Υλικά Συνταγής (για Κινοα)
- 300 γρ. κινοα
- μισός ανανάς κομμένος Μπρινουάζ
- μισό αγγούρι κομμένο Μπρινουάζ
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες Μπρινουαζ
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- ντρεσινγκ mango η passion fruit έτοιμο αγορασμένο η ντρεσινγκ εσπεριδοειδών
- ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής (για Τορτιγια)
- Κόβουμε μπρινουάζ τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το iceberg ζουλιεν και το ρίχνουμε στο μπολ με την ντομάτα.
- Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο, και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν έχει κρυώσει μετά από 1 ώρα περίπου, το κόβουμε ζουλιεν και αυτό.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
- Το αλατοπιπερώνουμε και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο βούτυρο και θυμάρι.
- Μετά το ρίχνουμε στο μπολ με την ντομάτα και το iceberg.
- Ανακατεύουμε και στρώνουμε όλο το μείγμα στην μέση της τορτιγιας και τυλίγουμε ρόλο σφιχτά.
- Κόβουμε μενταγιόν σαν σούσι.
Εκτέλεση συνταγής (για κινόα)
- Βράζουμε το κινοα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε όλα τα κομμένα Μπρινουάζ ( αγγούρι, ανανά, πιπεριά, δυόσμο ψιλοκομμένο) και το ντρεσινγκ.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι.