Τούρτα με 3 στρώσεις της Ρούλας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 18

Τετάρτη 30/01/19 17:08

Κάτι Ψήνεται επεισόδιο 18

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (180΄προετοιμασία)

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • ½ φλυτζ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 4 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • Μπούκλες σοκολάτας (για διακόσμηση)
  • Τρίμα καρύδια (για διακόσμηση)

  

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και αδειάζουμε το μείγμα. Πιέζουμε με ένα κουτάλι για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. 
  4. Το ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη μισή κρέμα γάλακτος.
  6. Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα βανίλια με 2 φλιτζάνια γάλα και τη προσθέτουμε τη μισή  στο ταψί.
  8. Κάνουμε το ίδιο και με τη κρέμα σοκολάτα κα βάζουμε και αυτή στο ταψί.
  9. Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα βανίλια που μας έχει απομείνει.
    10. Χτυπάμε την άλλη μισή κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε από πάνω.
    11. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
    12. Μόλις το βγάλουμε το διακοσμούμε με τις μπούκλες σοκολάτας και το τρίμα από καρύδια.