Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30΄ λεπτά)
Υλικά για φύλλο
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- Διάλυμα αυγού
- Λίγο σουσάμι
- Ελαιόλαδο
- Μέλι για σερβίρισμα
Υλικά για γέμιση
- 500 γρ. φρέσκο Κρητικό ανθότυρο
- 200 γρ. μαλακό κρητικό χλωρό τυρί
- 1-2 αβγά
- Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μεταξύ τους.
- Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το κόβουμε σε δίσκους 10 εκ. με ένα κουπ πατ ή ένα πιάτο ή ένα ροδάκι ζύμης.
- Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλου από μια κουταλίτσα γέμιση, βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες, με τα δάχτυλα, και κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.
- Μπορούμε να κλείσουμε τα πιττάκια σε σχήμα μισοφέγγαρο ή σε σχήμα μακρόστενο. Δεν ξεχνάμε να πατήσουμε καλά με πιρούνι τις ενώσεις κάθε φύλλου.
- Αφού τελειώσουμε όλα τα πιττάκια, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 C στον αέρα, για περίπου 25?, μέχρι να ροδίσουν.
- Περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και σερβίρουμε.