Τυροπιτάκι με δυόσμο, μέλι και σουσάμι του Γιάννη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 17

Τρίτη 29/01/19 15:24

Τυροπιτάκι με δυόσμο, μέλι και σουσάμι του Γιάννη - Επεισόδιο 17

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (30΄ λεπτά)

Υλικά για φύλλο

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • Διάλυμα αυγού
  • Λίγο σουσάμι
  • Ελαιόλαδο
  • Μέλι για σερβίρισμα

Υλικά για γέμιση

  • 500 γρ. φρέσκο Κρητικό ανθότυρο
  • 200 γρ. μαλακό κρητικό χλωρό τυρί
  • 1-2 αβγά
  • Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μεταξύ τους.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το κόβουμε σε δίσκους 10 εκ. με ένα κουπ πατ ή ένα πιάτο ή ένα ροδάκι ζύμης.
  3. Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλου από μια κουταλίτσα γέμιση, βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες, με τα δάχτυλα, και κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.
  4. Μπορούμε να κλείσουμε τα πιττάκια σε σχήμα μισοφέγγαρο ή σε σχήμα μακρόστενο. Δεν ξεχνάμε να πατήσουμε καλά με πιρούνι τις ενώσεις κάθε φύλλου.
  5. Αφού τελειώσουμε όλα τα πιττάκια, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  6. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 C στον αέρα, για περίπου 25?, μέχρι να ροδίσουν. 
  8. Περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και σερβίρουμε.