Κοτόπουλο με κονιάκ και πουρές πατάτας
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (60’)
Υλικά Συνταγής
- 5 στήθη κοτόπουλο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. λευκό κρασί
- 1 μικρό μπουκαλάκι κονιάκ
- 1 συσκευασία βούτυρο φρέσκο
- 2 κιλά πατάτες
- 500 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε για 30 λεπτά.
- Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κονιάκ, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη μια κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε τις πατάτες και ύστερα τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος το κεφαλοτύρι και φτιάχνουμε το πουρέ μας.
- Σερβίρουμε το πουρέ μας δίπλα στο κοτόπουλο.