Κότσι με πατάτες και ρύζι της Ελενας - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 13

Τετάρτη 23/01/19 18:31

Κάτι Ψήνεται

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (60’)

Υλικά Συνταγής

  • 5 κότσια
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • Πιπεριές χρωματιστές
  • Ξύδι λευκό μπαλσάμικο
  • Ζωμός
  • 30γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 10 πατάτες
  • Ζύμη για τάρτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τηγανίζουμε τις πατάτες σαν τσιπς
  2. Κόβουμε τις πιπεριές  σε κύβους και σοτάρουμε
  3. Σχηματίζουμε με τις πατάτες σχήμα τριανταφυλλάκι και τις τοποθετούμε σε θήκη για μαφινς, προσθέτουμε ζωμό και ύστερα το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  4. Στο κότσι βγάζουμε το μικρότερο από τα δυο κόκκαλα και στο μεγαλύτερο τοποθετούμε τη ζύμη σαν κεφάλι από πουλάκι
  5. Χαράζουμε για τα χαρακτηριστικά και ψήνουμε στους 180 ο C για 30 με 40 λεπτά.
  6. Βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί το κότσι , τις πατάτες και το ρύζι