Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (60’)
Υλικά Συνταγής
- 5 κότσια
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- Πιπεριές χρωματιστές
- Ξύδι λευκό μπαλσάμικο
- Ζωμός
- 30γρ. βούτυρο φρέσκο
- 10 πατάτες
- Ζύμη για τάρτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Τηγανίζουμε τις πατάτες σαν τσιπς
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους και σοτάρουμε
- Σχηματίζουμε με τις πατάτες σχήμα τριανταφυλλάκι και τις τοποθετούμε σε θήκη για μαφινς, προσθέτουμε ζωμό και ύστερα το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Στο κότσι βγάζουμε το μικρότερο από τα δυο κόκκαλα και στο μεγαλύτερο τοποθετούμε τη ζύμη σαν κεφάλι από πουλάκι
- Χαράζουμε για τα χαρακτηριστικά και ψήνουμε στους 180 ο C για 30 με 40 λεπτά.
- Βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί το κότσι , τις πατάτες και το ρύζι