Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (60’)
Υλικά Συνταγής (για κρέπα)
- 10 φέτες γαλοπούλα
- 300 γρ. κίτρινο τυρί
- 1 συσκευασία μπεσαμελ
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. αλεύρι
- 5 αυγά
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά Συνταγής (για μπρουσκέτα)
- 7-8 φέτες ψωμί μπαγκέτα
- 1 πακέτο φρέσκια μοτσαρέλα
- Λίγα ντοματίνια
- Σάλτσα πέστο
Υλικά Συνταγής (για σαλάτα)
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 5 μαρούλια (ή σαλάτα ανάμεικτη)
- Φλίδες παρμεζάνα
- Ντοματίνια
- 5 αντζούγιες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 30 γρ. τυρί παρμεζάνα
- Κρουτόν
- Λευκό ξύδι
- Ελαιόλαδο
- 1 κουτάλι σούπας βούτυρο
- Γλυκιά πάπρικα
- ½ ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής (για κρέπες)
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε μια-μια τις κρέπες μας.
- Σε κάθε κρέπα βάζουμε γαλοπούλα, τυρί, μπεσαμέλ, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Εκτέλεση συνταγής (για μπρουσκέτα)
- Φρυγανίζουμε το ψωμί και αλείφουμε σάλτσα πέστο στο κέντρο της φέτας.
- Κόβουμε καρέ τη μοτσαρέλα και στα 4 τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε πάνω από το ψωμί.
- Ψήνουμε στους 180ο C για 15-20 λεπτά για να λιώσει το τυρί.
Εκτέλεση συνταγής (για σαλάτα)
- Ψήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ύστερα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180o C με το λάδι, το βούτυρο, το σκόρδο, , το κύβο, τη πάπρικα και το αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τις αντζούγιες , το σκόρδο, το λάδι, τη μαγιονέζα, τη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, τα ντοματίνια, τη παρμεζάνα και τα κρουτόν και μετά ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε μαζί με τη μπρουσκέτα