Κρέπα με σαλάτα Caesars και μπρουσκέτα της Ελενας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 13

Τετάρτη 23/01/19 18:28

Κάτι Ψήνεται

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (60’)

Υλικά Συνταγής (για κρέπα)

  • 10 φέτες γαλοπούλα
  • 300 γρ. κίτρινο τυρί
  • 1 συσκευασία μπεσαμελ
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Υλικά Συνταγής (για μπρουσκέτα)

  • 7-8 φέτες ψωμί μπαγκέτα
  • 1 πακέτο φρέσκια μοτσαρέλα
  • Λίγα ντοματίνια
  • Σάλτσα πέστο

Υλικά Συνταγής (για σαλάτα)

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 5 μαρούλια (ή σαλάτα ανάμεικτη)
  • Φλίδες παρμεζάνα
  • Ντοματίνια
  • 5 αντζούγιες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 30 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • Κρουτόν
  • Λευκό ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλι σούπας βούτυρο
  • Γλυκιά πάπρικα
  • ½ ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής (για κρέπες)

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε μια-μια τις κρέπες μας.
  3. Σε κάθε κρέπα βάζουμε γαλοπούλα, τυρί, μπεσαμέλ, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

 

Εκτέλεση συνταγής (για μπρουσκέτα)

  1. Φρυγανίζουμε το ψωμί και αλείφουμε σάλτσα πέστο στο κέντρο της φέτας.
  2. Κόβουμε καρέ τη μοτσαρέλα και στα 4 τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε πάνω από το ψωμί.
  3. Ψήνουμε στους 180ο C για 15-20 λεπτά για να λιώσει το τυρί.

 

Εκτέλεση συνταγής (για σαλάτα)

  1. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ύστερα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180o C με το λάδι, το βούτυρο, το σκόρδο, , το κύβο, τη πάπρικα και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις αντζούγιες , το σκόρδο, το λάδι, τη μαγιονέζα, τη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι
  3. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, τα ντοματίνια, τη παρμεζάνα και τα κρουτόν και μετά ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε μαζί με τη μπρουσκέτα