Φέτα τηγανιτή με μέλι σε σαλάτα ταμπουλέ του Αντώνη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 12

Τρίτη 22/01/19 17:55

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (30’)

Υλικά Συνταγής (για τη φέτα)

  • 500 γρ φέτα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γάλα
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. μαύρο σουσάμι
  • 200 γρ μέλι

Υλικά Συνταγής (για το ταμπουλέ)

  • 200 γρ πλιγούρι
  • 3 ντομάτες
  • 2 αγγούρια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  •  1 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 100 γρ ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτι της αρεσκείας μας.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
  3. Αλευρώνουμε καλά από όλες τις μεριές τα κομματιού της φέτας και τα ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά. Τη σκεπάζουμε καλά με το αυγό για να πάει παντού.
  4. Αμέσως μετά περνάμε τη φέτα από το σουσάμι. Προσπαθούμε το σουσάμι να πάει καλά από όλες τις μεριές.
  5. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και μόλις ροδίσει την αποσύρουμε.
  6. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο πιάτο και περιχύνουμε με το μέλι και με το μαύρο σουσάμι.

Για τη σαλάτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε το ταμπουλέ μαζί με τη φέτα.