Μοσχάρι αλα κρεμ της Λίνας - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 8

Τετάρτη 16/01/19 16:18

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8 - ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ

Κυρίως Πιάτο

Υλικά :

  • 1.300 μοσχάρι φιλέτο
  • 1 φλυτ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κ. σ βούτυρο
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 250 κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ αλατοπίπερο

Υλικά : για τη μαρινάδα

  • 1 φλυτ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ σκόρδο κομμένο φετάκια
  • Λίγο κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τα υλικά της μαριναδας και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  2. Σκουπίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε με το σκόρδο και το λάδι.
  3. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
  4. Σοτάρουμε τα μανιτάρια  με το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  5. Όταν είναι έτοιμο το κρέας προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει λάλα 8-10 λεπτά.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  και τον μαϊντανό.

Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι