Μιλφέιγ του Δημήτρη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 7

Τρίτη 15/01/19 14:10

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΕΠ 7 ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

Επιδόρπιο

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3,5% λιπαρά
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 κρόκους
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής :

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 700 γρ. από το γάλα, τη βανίλια.
  2. Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη, αλλά δεν ανακατεύουμε.
  3. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια βράση
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους.
  5. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 300 γρ. από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά  για να μην κάνει γρομπαλάκια
  6. Όταν βράσει το γάλα ανακατεύουμε το μείγμα από το μπολ αφαιρώντας από τη φωτιά.
  7. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Επιστρέφουμε στη φωτιά.
  8. Γενικά ανακατεύουμε καλά συνέχεια μέχρι να πήξει.
  9. Προσπαθούμε να «ψήσουμε» την κρέμα μιας και το «αλεύρι» πρέπει να ψηθεί για να «εξαφανιστεί» η γεύση του. Αυτό μπορεί να πάρει και δέκα λεπτά μαγειρέματος σε πολύ σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα.

10. Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό.

11. Βάζουμε σε ταψάκι, βάζουμε μεμβράνη από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

12. Είναι έτοιμη για χρήση.

13. Ταυτοχρόνως έχουμε βάλει τη σφολιάτα στο φούρνο στους 170ο για 25 λεπτά να ψηθεί.

Για το στήσιμο :

  1. Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια τη σφολιάτα στο πάτο του πιάτου και με σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε ροζέτες με τη κρέμα
  2. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο σφολιάτας για καπάκι και περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φράουλας και άχνη ζάχαρη