Κυρίως Πιάτο: Γιουβαρλάκια
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15’ προετοιμασία και 60’ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό κιμά
- 1φλ. Ρύζι
- 1-2 αυγά
- Αλατοπίπερο
- 3 κ. σ. λάδι
- 2 μέτρια κολοκυθάκια σε φέτες ή κυβάκια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες ή κυβάκια
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 3 καρότα κομμένα σε φέτες ή κυβάκια
- 1 κύβο λαχανικών ή κότας μαϊντανό χοντροκομμένο
- Άνηθο
Εκτέλεση Συνταγής
- Πλένουμε καθαρίζουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε.
- Βάζουμε τον κιμά, αυγά, μαϊντανό, αλατοπίπερο, λάδι και πλυμένο το ρύζι σε μπολ, ζυμώνουμε καλά να ενωθούν.
- Ρίχνουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ λίγο τα λαχανικά μας, προσθέτουμε έναν κύβο λαχανικών και νερό ζεστό να τα καλύπτει καλά.
- Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 30 έως 40 λεπτά.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα μας τακτικά να μην μας κολλήσει το φαγητό.
- Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας πολύ καλά πρώτα το ασπράδι, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το λεμόνι και λίγο λίγο ζεστό ζουμ από το φαγητό.
- Ρίχνουμε με προσοχή στην κατσαρόλα, ανακινούμε και σερβίρουμε ζεστό.